Keukenapparatuur kiezen

Een keuken ontwerp is veelal afhankelijk van de keukenapparatuur die u wilt installeren. Ook hier heeft u weer een geruime keuze. Eerst bepaalt u welke keuken apparatuur u wilt gaan gebruiken. Wilt u een oven installeren? Ja? Wilt u dan een hete lucht oven? Misschien heeft u liever een traditionele gasoven. Of is een combinatie oven met zowel een hete lucht als een grill functie handiger? En van welk merk mag de nieuwe combinatie oven zijn? Een kwalitatief beter merk voor een hogere prijs of juist een goedkoper merk welke u eerder van plan bent om te vervangen?

Keukenapparatuur design

Keuken apparatuur wordt steeds vaker gebruikt als designartikel. Mooie vormen en glanzende materialen maken van een magnetron of koelkast een waar feest om naar te kijken. U zou er dus voor kunnen kiezen om deze keukenapparatuur in het zicht te plaatsen, zodat u elke dag kunt genieten van de vormgeving. Vindt u het mooier om bepaalde keuken apparatuur juist niet in het zicht te plaatsen? Verwerk dan de nieuwe keuken inbouwapparatuur achter kastdeuren of schuifwanden. Een ander idee is om goed na te denken op welke hoogte u de nieuwe keukenapparatuur installeert. Een magnetron zou bijvoorbeeld erg handig kunnen zijn op een staande werkhoogte. Dit betekent dat u nooit hoeft te bukken als u snel even iets opwarmt.

Energielabel

Nog een belangrijk aspect van het aanschaffen van keuken apparatuur is het energielabel waarmee de nieuwe inbouwapparatuur keuken is toegerust. Niet elk apparaat is even zuinig. Meer functionaliteiten betekenen overwegend een hoger stroomverbruik. Het energielabel bestaat uit een waardering van A t/m G, waarbij A het meest energiezuinig is. Er is zelfs al keukenapparatuur verkrijgbaar met A++ label. Mocht u bepaalde apparatuur erg vaak gebruiken, dan is het raadzaam om energiezuinige keuken apparatuur te kiezen.

Moeite met kiezen uit het gigantische aanbod materialen en producten? Maak gebruik van de specialisten van KeukenAlsNieuw.nl!

Keukendeurtjes vervangen

Nieuwe keukendeurtjes U heeft het lang uitgesteld, maar de tijd...

Lees verder
Ambachtelijke keuken

De ambachtelijke keuken: ambachtelijk tot in detail Om tot over...

Lees verder

Wij maken uw keuken graag als nieuw. Bel vandaag nog +318 5877 1766 of mail ons.